logo-top

  • 01
  • 02
  • 04
  • 03

Tipovi slušnih aparata

Kako izabrati pravi aparat?

Sa slušnim aparatima se većina ljudi susretne prvi put kada im se pogorša sluh, do tada obično nemaju nikakvu predstavu o tome šta je aparat, kako radi, koje karakteristike treba da ima, koje sve vrste aparata postoje...

Izbor aparata je veoma bitan jer je slušni aparat pomagalo koje će postati sastavni deo vašeg života i pratilac u mnogim situacijama.

On mora biti adekvatan po više kriterijuma da bi bio potpuno iskorišćen kapacitet i funkcija samog aparata.

Slušni aparat mora da pokrije oštećenje sluha koje imate

U praktičnom smislu ovo znači da sam aparat mora imati dovoljno snage da pojača dolazni zvuk onoliko koliko je potrebno da biste mogli lepo da čujete i razumete.  

Rezerva snage aparata

Pored mogućnosti da pojača zvuk do željene jačine, poželjno je da sam aparat ima i određenu ''rezervu u snazi'', pojam koji često nije u potpunosti jasan našim korisnicima. Rezerva u snazi aparata znači da sam aparat ne radi na maksimalnoj jačini kada je podešen prema Vašem oštećenju sluha.  U slučajevima kada aparat radi na maksimalnoj iskorišćenosti svoje snage često dolazi do tyv. Rasipanja zvuka, što proishodi nerazumevanju  i nedovoljno jasnim zvukom koji dolazi do Vas. Kako sluh, kada počne da slabi, postepeno nastavlja taj proces, rezerva u snazi Vam omogućava da isti aparat koristite i ako dođe do pogoršanja sluha.

Aparat po Vašoj meri

Izbor slušnih aparata je veliki. Na nekim mestima još uvek prodaju jeftine i stare modele analognih aparata. Analogni slušni aparati su imali svoje mesto u istoriji slušnih aparata i tamo treba i da ostanu.

Erom digitalnih slušnih aparata dobili smo mogućnost da aparat podesimo i fino naštelujemo prema svakom oštećenju sluha posebno. Pored individualnog podešavanja samog aparata prema oštećenju svakog korisnika posebno, digitalni slušni aparati imaju i brojne automatske funkcije kao što je suzbijanje buke, izoštravanje govora, prepoznavanje situacija u kojima je korisnik i prilagođavanje istim. Ovi benefiti doprinose udobnosti slušanja, stvaraju osećaj komfora i dodatno pomažu da svakodnevno slušanje bude jednostavno i lako.

Da li je bolji kanalni ili zaušni aparat?

Na ovo pitanje ne postoji jednostavan odgovor. Izbor između kanalnog i zaušnog aparata pre svega određuje stepen oštećenja sluha. Iako, estetski, kanalni aparati imaju prednost, dizajn zaušnih slušnih aparata se menja, oni postaju manji i neprimetniji.

Izrazite svoje želje i dvoumljena prilikom kupovine aparata. Stručna lica će Vam objasniti prednosti i mane aparata, objasniće Vam zašto je neki aparat bolji za Vas od nekog drugog.

Pitajte na licu mesta sve što Vam nije jasno u vezi sa aparatom.

Slušni aparati različitih proizvođača imaju male razlike u boji zvuka koji se prenosi do Vas.

Probajte više proizvođača, pored gore navedenih karakteristika, izaberite aparat preko koga do Vas dolazi najprijatniji zvuk .

Svaki korisnik slušnog aparata je jedinstven

Preporuka od strane prijatelja koji već nosi aparata ili nekog lica koje je u posrednoj vezi sa prodavnicom slušnih aparata ne mora da rezultira izborom dobrog aparata za Vas. Probajte slušni aparat tamo gde Vi želite, na mestu gde ćete dobiti najbolju uslugu.

Komunikacija sa stručnim licima treba da bude laka i otvorena. Vi kao kupac aparata morate imati zahteve na koje ćete dobiti odgovor.

Svi smo posebni i pristup svakom korisniku posebno, a ne tipski, je presudan za dobar izbor aparata i moto kompanije Logo ton.

Zakažite pregled

Share

Vesti

Quantum micro CIC

 quantum-micro-cic-1

Zamislite manje, čujte više.

Skriven od pogleda.

 

Slušajte obostrano!

ISO 9001

Logo ton svojim korisnicima nudi stalne akcije slušnih aparata i različite pogodnosti plaćanja, kao i aparate preko naloga RFZO-a.

 

Kontakt forma